Køb vs. leasing af Renault

Orange Renault

Går du og kigger efter en ny Renault? Det kan være svært at finde ud af om man skal lease eller om man skal købe. Der er fordele og ulemper til hver metode, og det afhænger bl.a. af hvor du bor og hvor langt du kører hver dag.

Skal du lease?

Hvis du vælger at lease en bil, så er det mest fordelagtigt hvis det er en bil mellemklassebil, da der her er mest at spare ved en leasingaftale. Når du laver en leasingaftale, er der ofte aftalt at leasingselskabet står for både service og garantien i den periode du leaser bilen. Og når du leaser en bil, er der ofte en lavere udbetaling på bilen end hvis du vælger at købe samme bil og derfor er der her en del penge at spare. Når du laver en leasingaftale, skal du angive et antal kilometer som du forventer at køre hvert år, og ud fra dette estimat beregnes den månedlige ydelse. Det vil altså sige, jo længere du kører jo dyrere bliver den månedlige ydelse. Ender det med, at du kører længere end du havde estimeret, bliver det afregnet ud fra de kilometer du har kørt ekstra. Lige denne faktor er vigtig når du skal forhandle med de forskellige selskaber, da det er her de kan differentiere sig fra hinanden.

Du skal lease din bil hvis du har et begrænset kørselsforbrug og hvis du kigger efter en bil i mellemklassen. Leasing er også for dig der gerne vil skifte din bil ud ofte. 

Skal du købe eller lease?

Når man skal ud og købe en bil kan man ofte forhandle sig til en god pris, men til gengæld skal du selv stå for service og den løbende vedligeholdelse af bilen. Køber du en ny bil, skal du være opmærksom på, at de taber værdi meget hurtigt. Derfor vælger mange at skifte bilen relativt ofte ud, og derfor kan det være en fordel at tænke renault leasing ind i sine overvejelser. En anden leasingform der har taget fart over de seneste år, er korttidsleasing (også kaldet minileasing). Her leaser du en bil i 6-12 måneder, uden udbetaling. Prisen inkluderer ofte både forsikring og service og er derfor gunstig for mange. Det kan gøre at du f.eks. får råd til at lease en Mercedes A-Klasse.

Når du skal købe en bil, skal den nødvendigvis ikke være helt ny. Et alternativ til at købe ny bil eller lease, er at købe en brugt bil. Her kan man være rigtig heldig at finde en god brugt bil til en fordelagtig pris, og her kan leasingselskaberne ikke være med. Du kan ofte også få en god byttepris for din gamle bil. Bor du i byen og har brug for en lille bil til at køre til og fra arbejde, så er en minibil et godt køb. Minibilerne koster ikke så meget, og her er det en fordel at købe i stedet for at lease.

Du skal købe en bil hvis du kører mange kilometer hvert år eller hvis du bor i byen og gerne vil have en minibil. Kigger du efter en brugt bil skal du også købe, da leasingselskaberne ikke kan følge med på de billige priser.